Wil je jouw bedrijf aanmelden voor de Open Camping Dag 2025? Aanmelden camping of Aanmelden kampeerwinkels en dealers
logo open camping dag

Kampeervakantie in Friesland - water & woud

Vakantie vieren in Friesland – dan denk je vást aan de Friese meren en boten. En kamperen! Er zijn heel veel fijne campings in Friesland, waarvan een mooi aantal jou van harte welkom heet op de Open Camping Dag op 6 april 2024. Ken je deze Friese campings al? Laat je verrassen!

Op vakantie in Friesland

De provincie Friesland leent zich geweldig voor een heerlijk ontspannen vakantie in de natuur. Of je nu wilt varen, wandelen of fietsen… in Friesland heb je alle ruimte.

Genieten op Friese campings

In Friesland vind je veel campings waar je kunt neerstrijken voor een fijne vakantie. Grote en kleine campings, parken boordevol faciliteiten en knusse minicampings… de keuze is reuze. Tijdens de Open Camping Dag kun je er een flink aantal bezoeken – dus doe een rondje Friesland op 6 april!

Open Camping Dag 2024

Natuur in Friesland: vier Nationale Parken!

Deze mooie provincie heeft meer dan alleen water. Friesland heeft maar liefst 4 Nationale Parken! Het eiland Schiermonnikoog is er één van, net als het Lauwersmeer en de Alde Feanen. En natuurlijk het Drents-Friese Wold. Dat is het op één na grootste woud van Nederland, een perfecte plek om te genieten van de natuur.

Met zoveel natuur kan een kampeervakantie in Friesland alleen maar een succes worden toch?!

Elfstedentocht met de camper of fiets

Friesland, het thuis van de legendarische Elfstedentocht… zou die er ooit nog komen op het ijs? 

Gelukkig kun je de elf steden ook op een andere manier bezoeken, bijvoorbeeld met een camper. Wist je dat er een speciale Camperelfstedentocht bestaat?

En natuurlijk is er ook een Fietselfstedentocht met in mei zelfs een paar dagen een speciale Elfstedencamping. Maar langs de beroemde elf steden fietsen kun je ook prima doen vanaf één van de vele vaste campings in Friesland.

Leuke kampeerprijzen winnen!

Natuurlijk kun je tijdens de Open Camping Dag op de bonnefooi langsgaan bij campings in Friesland. Nog veel slimmer: laat ons weten dat je van plan bent om op 6 april 2024 op pad te gaan om kampeeradresjes te checken. Dan maak je namelijk kans op superleuke kampeerprijzen… van campingstoelen tot zelfs een gratis vakantie… wie weet heb je mazzel? Meld je meteen aan, je doet automatisch mee met jouw e-mailadres. Heb je één van die prachtprijzen gewonnen – dan krijg je van ons bericht!

JA, IK GA CAMPINGS BEZOEKEN OP DE OPEN CAMPING DAG!

Naam

Mooie campings in Friesland

Er zijn dus heel veel campings in Friesland. We hebben er een aantal voor je uitgekozen die zéker een bezoekje verdienen tijdens de Open Camping Dag op 6 april. Het zijn heel verschillende campings – kijk maar eens!

Camping Sudersé in Workum

Workum – is dat niet één van de elf steden? Jazeker, niet voor niets is Camping Sudersé opgenomen in als pleisterplaats in de Camperelfstedentocht. 

De camping ligt centraal tussen de mooie oude stad Workum en het prachtige IJsselmeer met haar fijne strand. 

Dus wat je ook wilt doen in je vakantie – op Camping Sudersé zit je goed!

Camping Sudersé Workum - Friesland - Open Camping Dag
Kamperen op Camping Sudersé

RCN Vakantiepark de Roggeberg

Even geen water? Wat dacht je van een vakantie op RCN Vakantiepark de Roggeberg? Deze camping ligt in het Drents-Friese Wold, heerlijk in het bos kamperen dus!

Het is een groot park met veel faciliteiten, maar op de ruime kampeerplaatsen (minimaal 100 m2) is het juist heerlijk rustig!

RCN de Roggeberg - Friesland - Open Camping Dag
Heerlijke rust op RCN de Roggeberg

RCN de Potten

Op RCN de Potten staat het water juist wel centraal. Dit park ligt aan het Sneekermeer, de perfecte plek voor allerlei watersport activiteiten.

Zoals elk RCN vakantiepark hebben ze hier een leuk recreatieprogramma en is er van alles te spelen en sporten – ook als je niet het water op wilt. 

En wat dacht je van een lekker hapje en drankje bij de Brasserie de Potten? Natuurlijk met een terras aan het water!

RCN de Potten - Friesland - Open Camping Dag
Genieten van het water op RCN de Potten

Kennismaken met campings in Friesland

Naast deze fijne campings zijn er nog veel meer die meedoen aan de Open Camping Dag. Op 6 april ben je van harte welkom bij alle deelnemende campings in Friesland. 

Maak een rit door de provincie Friesland en breng een bezoekje aan de campings die passen bij jouw vakantiewensen. Zo kun je ontdekken wat voor jou de ideale camping is en plan je direct jouw vakantie! 

RCN de Potten - Friesland - Open Camping Dag
Kamperen aan het water
Open Camping Dag - aanmelden

Kom je ook?

Meld je als bezoeker aan voor de Open Camping Dag!

Wil je op 5 april 2025 vrijblijvend rondkijken op campings en bij kampeerbedrijven in Nederland? Schrijf je in, dan houden we je op de hoogte en maak je kans op leuke prijzen!

Naam

partners van de open camping dag: