Vlaggetjes camping feest

Over de Open camping dag

"We verklaren het kampeerseizoen officieel voor geopend!"

Op zaterdag 5 april 2025 stellen honderden campings, kampeerwinkels en caravan-, camper-, en vouwwagenbedrijven in Nederland hun deuren open voor enthousiaste kampeerders tijdens de Open Camping Dag 2025

Door vrijblijvend rond te mogen kijken op de campings én leuk te winkelen, kunnen nog veel meer mensen enthousiast raken over kamperen.

Dit evenement wordt georganiseerd door de Stichting Open Camping Dag en gesteund door de kampeerbranche. Deze stichting heeft geen winstoogmerk. We zien kamperen als een belangrijk onderdeel van ons cultureel erfgoed waar miljoenen Nederlanders jaarlijks veel plezier aan beleven. Deze nationale hobby verdient het om behouden en gevierd te worden, voor huidige én nieuwe kampeerders.

Meld je ALVAST aan als bezoeker van de OPEN CAMPING DAG EN we houden je op de hoogte!

Naam

Waarom een open camping dag?

Nieuwe campings en winkels ontdekken

Kampeer je normaal gesproken altijd op een giga camping en ben je wel toe aan een beetje rust, of juist andersom? Kies een paar campings uit die je aanspreken, plan een leuke route en ga kijken! Veel winkels hebben deze dag acties en leuke demonstraties. 

Tijd voor vakantievoorpret!

Nederland is een geweldig kampeerland. Kies het leukste plekje, ontdek nieuwe kampeeraccessoires en verheug je alvast. De voorpret is onderdeel van je vakantie! Dat is precies waar de Open Camping Dag voor bedoeld is.

Kamperen
kun je leren

Ben je benieuwd of kamperen iets voor jou is? Kies dan een leuke camping uit, neem een kijkje en stel je vragen aan de beheerder. Of laat je informeren bij één van de vele kampeerbedrijven die  meedoen!

Kamperen is deel van onze cultuur

 Meer dan vier miljoen Nederlanders kamperen tijdens de vakantie. Lekker buiten, mooie herinneringen maken. Met een landelijke dag zetten we kamperen in de spotlights en laten we zien hoe leuk het kan zijn!

Over de open Camping dag

Op pad naar de Open Camping Dag
Stichitng Open Camping Dag

Over Stichting Open Camping Dag

"De Open Camping Dag viert de start van een nieuw kampeerseizoen!"

Landelijk evenement

In 2022 start kampeerplatform I Love Kamperen met de organisatie van de Open Camping Dag. Inmiddels wordt de Open Camping Dag gesteund en georganiseerd door de gehele kampeerbranche. Tijdens de laatste editie in 2024 deden meer dan 450 campings en een heleboel kampeerbedrijven mee. Feest!

Stichting Open Camping Dag

We vinden het belangrijk dat kamperen behouden blijft. Buiten zijn, genieten van rust en de natuur is gezond voor iedereen. Nederland heeft (nog) veel mooie campings te bieden en dat moet zo blijven. Om dit als branche uit te dragen is de onafhankelijke stichting Open Camping Dag opgericht. 

Het team

Het team van Stichting Open Camping Dag bestaat uit Karin Horstman, Laura de Leeuw (beiden I Love Kamperen) en Raoul Veldink (Voormalig directeur Campooz).

Heb je vragen over de Open Camping Dag? Check dan de FAQ. Of neem contact met ons op!