Wil je jouw bedrijf aanmelden voor de Open Camping Dag 2025? Aanmelden camping of Aanmelden kampeerwinkels en dealers
logo open camping dag

Kamperen op een kleine camping: de leukste minicampings!

Niet elke kampeerder houdt van dezelfde soort campings. De één is dol op de knusse minicamping, de ander viert liever vakantie op een grote camping met een overvloed aan animatie. Laten we eens even kijken naar die minicampings: waar moet je dan aan denken? En welke minicampings zijn superleuk om een bezoekje  te brengen tijdens de Open Camping Dag?

Minicamping - camping tot 40 plaatsen

Op de website van de Open Camping Dag hebben we de vele deelnemende campings o.a. ingedeeld naar grootte. Zo kun jij gemakkelijk een aantal campings selecteren die passen bij jouw kampeervoorkeuren. Zeker als je de campinggrootte combineert met een provincie heb je een mooi lijstje van campings die bij jou passen.

De campings zijn verdeeld in de volgende groepen:

  • Kleine camping – tot 40 plaatsen
  • Middelgrote camping – 41 tot 150 plaatsen
  • Grote camping – meer dan 150 plaatsen

Het overgrote deel van de deelnemende campings vallen in de eerste groep: de kleine campings. Er is dus genoeg keuze uit minicampings!
Open Camping Dag 2024

Leuke kampeerprijzen winnen!

Wil jij tijdens de Open Camping Dag een kijkje gaan nemen bij één of meer minicampings? Laat het ons weten! Dan maak je kans op superleuke kampeerprijzen… van campingstoelen tot zelfs een gratis vakantie… wie weet heb je mazzel? Meld je meteen aan, je doet automatisch mee met jouw e-mailadres. We sturen je bericht als je één van die prachtprijzen gewonnen hebt.

JA, IK GA CAMPINGS BEZOEKEN OP DE OPEN CAMPING DAG!

Naam

Bijzonder leuke minicampings in Nederland

Er zijn dus héél veel fijne kleine campings in Nederland. Om iets concreter te zijn: van de ruim 300 campings die op dit moment meedoen aan de Open Camping Dag zijn vallen er 195 in de categorie ‘klein’. En daar komen nog dagelijks nieuwe campings bij. Je kunt dus wel stellen dat ons land goed gevuld is met minicampings. Hoe vind je nou net die ene die jij fantastisch vindt? Wij hebben een aantal hele fijne tips voor je!

Camping 't Loozerveld - Overijssel

Op deze kleine camping in Looze (Overijssel) kun je echt kamperen bij de boer. 

Camping ‘t Loozerveld heeft maar liefst 4,5* gekregen van de ANWB in de categorie Kleine campings. Dat is een mooie prestatie die laat zien hoe bijzonder deze plek is. Ga jij een kijkje nemen?

Camping Zomersbuiten - Groningen

Camping Zomersbuiten in Groningen is één van de 15 Fien & Teun campings: bijzonder kindvriendelijke plekken om met je kinderen te gaan kamperen. 

Op deze Groningse camping vind je alle ruimte en rust die je nodig hebt, terwijl de kinderen zich geweldig vermaken. Naast heerlijk spelen kunnen ze helpen met het voeren en verzorgen van de dieren!

Camping De Fruitboom - Gelderland

Deze minicamping in de Betuwe is écht een plek voor rustzoekers. Je hebt er alle ruimte om te genieten van de charme van de Betuwe en het Rivierengebied.

Vanuit Camping De Fruitboom in Lienden kun je van alles gaan doen. Wandelen, fietsen en klompenpaden lopen bijvoorbeeld, maar er zijn ook heel wat fijne grotere uitstapjes binnen korte afstand.

Geniet van elke minuut op deze fijne camping!

Camping De Vreemde Eend - Groningen

Gloednieuwe camping tussen de bossen van Staatsbosbeheer en het Groningse boerenlandschap. 

De Vreemde Eend is een kleine, duurzame camping. Ze denken altijd aan het milieu, mens en dier – gebruiken bijvoorbeeld geen chemische middelen. 

Respect voor de natuur staat hoog in het vaandel bij de eigenaren van deze bijzondere camping. Met kampeerplaatsen, maar ook een Yurt die verhuurd wordt!

Museumboerderij Mariahoeve - Gelderland

Mariahoeve in Putten is wel een minicamping, maar er is veel te doen! Op de camping zelf met het museum, restaurant De Serre en veel te spelen voor de kinderen.

En: je zit op een paar kilometer van de Randmeren, maar ook heerlijk dichtbij de Veluwe. Geniet van de camping én van de natuur!

Minicamping De Reekens - Noord-Brabant

Zelf zeggen de eigenaren dat dit de gezelligste minicamping in Brabant is… dat wil je toch ook ervaren? Je kunt er kamperen, maar ook logeren in de bijzondere Pipowagen.

Minicamping De Reekens is een rustige, kindvriendelijke camping met genoeg te beleven voor jong en oud. Er is een fijne dierenweide, heerlijk voor de kinderen! 

Camping Nieuw Romalo - Gelderland

Op camping Nieuw Romalo zullen de kinderen zich niet vervelen! Ze kunnen eindeloos spelen met de skelters, fietsjes, trampoline – en naast de camping ligt een Speelpark & Maisdoolhof!

Bovendien zijn er heerlijk veel dieren: geiten, kippen, konijnen, een pony en zelfs een echte kameel!

De camping heeft naast fijne kampeerplaatsen ook een aantal bijzondere huuraccommodaties: Hooiberg-huisjes… topidee als je eens wat extra luxe wilt.

Camping Pieterom - Drenthe

Nog zo’n heerlijke minicamping: Camping Pieterom in Drenthe. Deze camping ligt prachtig in de schoonheid van de natuur, maar ook niet ver van het gezellige dorp Sleen.

In Sleen vind je een grote supermarkt, een bakker, drogist, VVV en leuke restaurantjes – dus je hebt alles in de buurt.

Camping Pieterom is de prefecte pleisterplaats als je van wandelen houdt: deze minicamping ligt zowel aan het Pieterpad als aan het Drenthepad.

Je kunt hier heerlijk rustig kamperen met je eigen tent of caravan, maar er zijn ook accomodaties te huur: een appartement, een ruime Pieterwagen en een aangename retro-caravan. Wat een leuke plek!

Boerderijcamping Varsenerveld - Overijssel

Op zoek naar een avontuurlijke vakantiebestemming? Kom dan kamperen bij de boer!

Boerderijcamping Varsenerveld ligt op nog geen 3 km van het dorpse stadje Ommen, hart van het prachtige Vechtdal in Overijssel.

Op deze kleine camping (25 ruime kampeerplekken en 10 camperplaatsen, een vakantiehuisje en een trekkershut) ervaart u nog ouderwetse gastvrijheid van boer Hendrik-Jan en boerin Gezina. 

Ervaar het buitenleven en kom tot rust op Boerderijcamping Varsenerveld!

Meer minicampings bekijken?

Je ziet het: er zijn fantastische kleine campings in Nederland. En natuurlijk zijn er nog veel meer! Kijk vooral welke minicampings er te vinden zijn in het gebied dat jij wilt gaan ontdekken tijdens de Open Camping Dag! 

Open Camping Dag - aanmelden

Kom je ook?

Meld je als bezoeker aan voor de Open Camping Dag!

Wil je op 5 april 2025 vrijblijvend rondkijken op campings en bij kampeerbedrijven in Nederland? Schrijf je in, dan houden we je op de hoogte en maak je kans op leuke prijzen!

Naam

partners van de open camping dag: