Wil je jouw bedrijf aanmelden voor de Open Camping Dag 2025? Aanmelden camping of Aanmelden kampeerwinkels en dealers
logo open camping dag

Heerlijke vakantie bij RCN Vakantieparken

Heb jij zin in een vakantie op een vakantiepark vol faciliteiten bij een Nederlandse organisatie die niet alleen naar winst kijkt? Neem dan een kijkje bij de vakantieparken van RCN. Verschillende RCN-parken heten je op de Open Camping Dag van harte welkom!

Kampeerplaats of huuraccommodatie

Op een RCN Vakantiepark heb je altijd de keuze uit kampeerplaatsen of huuraccommodaties. Bungalows, watervilla’s, luxe lodges, stoere safaritenten… you name it. Dus of je nou met je eigen tent, caravan of vouwwagen komt of liever een huisje huurt, het kan allemaal. Vaak hebben de kampeerplaatsen privé sanitair, dat is toch superfijn?!

Midden in de natuur vakantie vieren

De RCN Vakantieparken liggen allemaal midden in of aan een mooi stuk natuur. Je kunt er dus altijd genieten van een bijzondere omgeving rondom het park. Uitgestrekte zandstranden, weelderige heide en bossen, bergen met panoramische vergezichten; waar word jij blij van? 

Open Camping Dag 2024

Leuke kampeerprijzen winnen!

Wil jij tijdens de Open Camping Dag een kijkje gaan nemen bij één of meer RCN Vakantieparken? Laat het ons weten! Dan maak je kans op superleuke kampeerprijzen! Van campingstoelen tot zelfs een gratis vakantie… wie weet heb je mazzel? Meld je meteen aan, dan speel je in de dagen vóór de Open Camping Dag automatisch mee met jouw emailadres. 

JA, IK GA CAMPINGS BEZOEKEN OP DE OPEN CAMPING DAG!

Naam

Bijzondere keten van vakantieparken

Je kent vást meer ketens van vakantieparken. RCN onderscheidt zich door een uitgesproken sociaal-maatschappelijk beleid. 

De hele winstuitkering besteedt RCN aan educatieve en sociaal-maatschappelijke projecten en aan mensen voor wie een vakantie minder vanzelfsprekend is, bijvoorbeeld door eenzaamheid, gebrek aan geld of fysieke omstandigheden. Zo is jouw vakantie ook voor een ander wat waard!

Laten we eens nader kennismaken met een aantal RCN Vakantieparken. Deze parken doen mee aan de Open Camping Dag: de Flaasbloem, Toppershoedje, de Schotsman, de Jagerstee, de Noordster, de Potten, het Grote Bos, de Roggeberg en Zeewolde.

RCN de Flaasbloem - Noord-Brabant

Kijk eens wat een heerlijk recreatiemeer RCN de Flaasbloem heeft! Dat kan alleen maar genieten worden, zéker voor de kinderen. Ook zo leuk: de Flaasboemeltrein!

Kamperen op RCN de Flaasbloem is een echte natuurbeleving – er is zelfs een speciaal terrein van 10 hectare ongerepte natuur zonder paden en vaste kampeerplaatsen. Dat is fantastisch vrij kamperen!

RCN Toppershoedje - Zuid-Holland

Dit heerlijke familiepark ligt direct achter de duinen, op loopafstand van het breedste strand van Nederland. Een fantastische plek voor een strandvakantie dus!

Maar ook op RCN Toppershoedje is genoeg te beleven met het Club Sammy spetterparadijs voor de allerkleinsten, de fijne brasserie, sport- en speelvelden, het avontuurlijke Kruimelpad en een actief recreatieteam.

RCN de Schotsman - Zeeland

Dit vakantiepark ligt direct aan het Veerse Meer in Zeeland, met alle waterpret die daarbij hoort. Op het park zelf vind je zelfs een zeil- en surfschool, en er is een waterskibaan op loopafstand. 

RCN de Schotsman heeft ook een verwarmd binnen- en openluchtzwembad. Dus wat voor weer het ook is: het is altijd zwemfeest tijdens de vakantie.

RCN de Noordster - Drenthe

Kamperen op RCN De Noordster in Drenthe is een bijzondere ervaring: het Drentse bosgebied is bij het ontstaan van het park zoveel mogelijk onaangeroerd gebleven. 

De kampeerplaatsen zijn dus aangepast aan de omgeving. Als kampeerder heb je altijd een unieke plaats aan één van de bospaden. Op open plekken in het bos liggen natuurlijk gevormde kampeervelden voor meerdere kampeerders. Prachtig toch?

Ook deze RCN camping is van alle faciliteiten voorzien die jij nodig hebt voor een heerlijke vakantie!

RCN de Potten - Friesland

Over kamperen aan het water gesproken… bij RCN de Potten kun je jouw tent of caravan direct aan het Sneekermeer zetten en optimaal genieten van al het moois in de omgeving en alle watersportmogelijkheden. 

Als je liever niet direct aan het water staat kun je ook kiezen voor een ruime kampeerplaats op één van de velden. Of één van de vele bijzondere accommodaties die je bij RCN de Potten kunt huren!

RCN de Jagerstee - Veluwe

Lekker kamperen op de Veluwe – daarvoor ga je naar RCN de Jagerstee. 

Op deze camping is heerlijk veel te doen voor de kinderen,  zoals een fijn openlucht zwembad en een indoor speelbos. Ennnn…. een heus Verkeersplein om met skelters op rond te rijden.

Dat wordt een heerlijke vakantie voor het hele gezin!

RCN het Grote Bos - Utrecht

Vakantiepark RCN het Grote Bos ligt op de natuurrijke Utrechtse Heuvelrug. Genieten van de natuur dus, maar  dit park is ook centraal gelegen voor allerlei leuke uitstapjes.

Op het vakantiepark zelf is ook van alles te beleven. Heerlijke waterpret in het zwembad, of doe mee met de verschillende survival activiteiten.

RCN de Roggeberg - Friesland

Wil je lekker opladen in de vakantie? Dan is kamperen op RCN de Roggeberg een perfect plan! Je kampeert er heerlijk in de Friese natuur.

De Roggeberg ligt in het Drents-Friese Wold, een prachtig Nationaal Park. Het is een groot vakantiepark, maar daar merk je niets van door de grote kampeerplaatsen en vele bomen en struiken.

RCN Zeewolde - Flevoland

Vakantiepark Zeewolde ligt in de provincie Flevoland, direct aan het Veluwemeer.

Dit veelzijdige park biedt ingrediënten voor zowel een actieve als ontspannen vakantie. Keuze genoeg!

Beleef volop waterpret in het overdekte zwembad met waterspeelparadijs of sla een balletje op de tennisbaan. Voor de echte avonturier is er een zeilschool. 

Ontdek de RCN Vakantieparken tijdens de Open Camping Dag

Dit is nog maar een kleine greep van de beschikbare RCN Vakantieparken, want ze hebben er nog heel wat meer. In totaal heeft RCN 18 parken. Daarvan liggen er in 9 Nederland, 8 in Frankrijk en 1 in Duitsland. Neem dus vooral een kijkje op de RCN-website om een beeld te krijgen van de andere vakantieparken van deze fijne campingketen!

Open Camping Dag - aanmelden

Kom je ook?

Meld je als bezoeker aan voor de Open Camping Dag!

Wil je op 5 april 2025 vrijblijvend rondkijken op campings en bij kampeerbedrijven in Nederland? Schrijf je in, dan houden we je op de hoogte en maak je kans op leuke prijzen!

Naam

partners van de open camping dag: