Wil je jouw bedrijf aanmelden voor de Open Camping Dag 2025? Aanmelden camping of Aanmelden kampeerwinkels en dealers
logo open camping dag

FAQ

Veelgestelde vragen

Voor kampeerders

In 2025 vindt de Open Camping Dag plaats op zaterdag 5 april.

Tijdens de Open Camping Dag zijn de campings geopend van 10:00 uur ‘s ochtends tot 17:00 uur ‘s avonds (tenzij ze op hun campingpagina iets anders aangeven). De openingstijden voor de andere deelnemende kampeerbedrijven kan je vinden in het menu bij ‘Deelnemers’

De Open Camping Dag is een landelijk evenement. Er doen campings, camper, vouwwagen- en caravanbedrijven én kampeerwinkels in het hele land mee. Je kunt zelf bepalen waar je op bezoek gaat!

Neehoor! De Open Camping Dag is een gratis evenement. Wat wel heel verstandig is om te doen, is je aanmelden als bezoeker. Zo wordt je op te hoogte gehouden over de Open Camping Dag, maar speel je ook automatisch mee met de Kampeerprijzen Loterij!

Nee, dat is niet nodig. Je kunt vrijblijvend langsgaan op alle deelnemende campings, gedurende de bezoektijden van de Open Camping Dag op zaterdag 5 april. Als je wilt komen kamperen, zal je wel even contact moeten opnemen met de desbetreffende camping

Onder het kopje ‘Campings‘ in het menu vind je alle deelnemende campings.

Campings zijn niet verplicht om mee te doen met de Open Camping Dag. Elke camping kan zichzelf vrijwillig aanmelden.

Ten eerste kan je natuurlijk één of meerdere campings bezoeken om te kijken of dit leuke plekjes zijn om een volgende vakantie op te verblijven. Je kunt je vragen stellen aan de beheerder en misschien al een plekje uitzoeken. Wij vragen de campings ook allemaal om een feestelijke twist aan deze Open Camping Dag te geven. Sommigen hebben alleen een pan soep staan voor hun bezoekers, maar andere campings organiseren een heel spektakel. Wat er precies te doen is op een camping, kan je lezen op de campingpagina’s. Daarnaast zijn er tijdens de Open Camping Dag veel kampeerbedrijven zoals caravan- en camperdealers, vouwwagenwinkels, kampeerwinkels die open zijn en vanwege de Open Camping Dag leuke acties hebben.

Uiteraard is het voor kinderen op een camping al snel leuk. 🙂 Mocht je specifiek op zoek zijn naar activiteiten voor kinderen, dan kun je het beste kijken op de pagina van de camping die jij wilt bezoeken. Daar staan alle activiteiten aangegeven.

Dat is afhankelijk van de camping die jij wilt bezoeken. Als een camping dit aanbiedt, dan kan je dat terugvinden op de campingpagina.

Gratis kamperen dat kan niet, maar je kunt natuurlijk in overleg met de camping wel een kampeerplekje boeken. Sommige campings hebben een leuke actie om te overnachten. De Open Camping Dag is bedoeld om mensen vrijblijvend kennis te laten maken met kamperen, campings en kampeerbedrijven.

Dat is vaak geen probleem, maar daarvoor zal je zelf even contact op moeten nemen met de camping die je wilt bezoeken.

Als je je aanmeldt als bezoeker doe je automatisch mee met de kampeerprijzenloterij.

Jouw emailadres komt op de lijst met bezoekers van de Open Camping Dag 2025. We mailen je met informatie over de Open Camping Dag en de Kampeerprijzenloterij. Na de Open Camping Dag krijg je maandelijks een nieuwsbrief van I Love Kamperen met leuke kampeerinspiratie. Je kunt je na de Open Camping Dag altijd afmelden voor deze nieuwsbrief.

De Open Camping Dag wordt georganiseerd door stichting Open Camping Dag. Zij krijgen hulp van diverse bedrijven uit de kampeerbranche.

Voor campings

Deelname aan de Open Camping Dag is gratis. Als je extra exposure wilt, is er tegen betaling een promotiepakket beschikbaar. Hiervoor wordt je ook uitgelicht op de website en krijg je aandacht op social media. Ook steun je natuurlijk ons initiatief. Na je aanmelding lees je hier meer over. 

Dat is afhankelijk van de ligging, het weer én jouw eigen promotie van deze dag. De Open Camping Dag is een landelijk evenement waar honderden campings aan mee doen. De bezoekers waaieren vanzelfsprekend uit over het land. 

Dit gebeurt automatisch als je het aanmeldformulier invult. Doe dit dus zo zorgvuldig mogelijk. Wij zullen na aanmelding enige redactie doen en de pagina live zetten. 

Dit kan, maar dit moeten we wel handmatig verwerken. Doe dit dus alleen in het geval van foutieve informatie en verwacht enige doorlooptijd.

Wat fijn dat jouw camping lekker vol staat gedurende het seizoen! De Open Camping Dag is een dag waarbij we kamperen centraal stellen. Het is dan natuurlijk extra leuk als echt álle campings in Nederland meedoen. Dus dan doe je niet alleen mee voor de promotie van jouw eigen camping, maar ook voor de bekendheid van kamperen in het algemeen! 

Tijdens de Open Camping Dag willen we kamperen in de schijnwerpers zetten, bezoekers enthousiast maken over kamperen en zorgen dat mensen een leuke tijd hebben op jouw camping. Je kunt je voorstellen dat een bezoek aan een camping in april, met niet al te veel kampeerders en weinig blaadjes aan de bomen, best wel iets opgeleukt kan worden. Vandaag dat we campings vragen om voor een welkom ontvangst te zorgen. Dit kan met een kop koffie, wat gezellige vlaggetjes en een rondleiding zijn. Maar er zijn ook campings die een marktje organiseren, speurtochten uitzetten of een bbq geven. Doe wat bij je past!

De organisatie van de Open Camping Dag heeft een uitgebreid plan om aandacht te genereren voor de Open Camping Dag. Dit bestaat onder andere uit een uitgebreide online campagne, emailmarketing, promotiepakketten voor deelnemers en partners, flyeren op grote kampeerevenementen (zoals de KCJ en de SVR-beurzen), een pers & pr-plan en natuurlijk het inzetten van het bereik van de campings en deelnemende kampeerbedrijven. Het helpt enorm als je zelf ook reclame maakt voor de Open Camping Dag in jouw omgeving, op jouw social media, de lokale pers. Hoe meer de boodschap verkondigd wordt, hoe meer mensen ervan horen! Hiervoor is een promotietoolkit beschikbaar.

Dit doe je ten eerste door jouw camping zo duidelijk en leuk mogelijk te beschrijven op je aanmeldformulier. Hierdoor wordt jouw campingpagina ook beter! Ten tweede helpt het als je zelf ook reclame maakt voor de Open Camping Dag in jouw omgeving, op jouw social media, de locale pers. Misschien komen mensen niet naar jouw camping, maar hoe meer mensen weten van de Open Camping Dag, hoe groter de kans dat er mensen op jouw camping komen.  

Zeker! We hebben een promotietoolkit met mooie afbeeldingen en wervende teksten. Ook hebben we een perskit met persinformatie die wellicht interessant is voor de lokale pers of VVV in jouw buurt.

Heb je specifieke wensen voor promotiemateriaal of wil je iets laten drukken? We kunnen je wellicht helpen bij de opmaak, neem daarvoor contact op. 

Voor kampeerbedrijven

Zeker! Hoe meer kampeerbedrijven zich aansluiten bij de Open Camping Dag hoe beter! Een belangrijke voorwaarde is wel dat je wat extra feestelijks organiseert tijdens de Open Camping Dag en promotie maakt zodat de Open Camping Dag nog meer mensen bereikt. En dat komt ten goede van de hele kampeerbanche!

Dat mag je helemaal zelf weten! Doe een leuke winkelactie, productactie, organiseer een BBQ of zet een springkussen neer. Je mag het zo gek maken als je zelf wilt.

Je kunt – naast deelnemen aan de Open Camping Dag – ook partner of donateur van de Open Camping Dag worden. Dan steun je de stichting Open Camping Dag met een bijdrage, zodat wij dit evenement nog mooier en groter kunnen maken! Je kunt hiervoor het beste contact opnemen met raoul@opencampingdag.nl

In 2023 hadden wij de volgende cijfers: 

400 deelnemende campings
6000 kampeerders op pad (ondanks het suuuuperslechte weer)
210.000 kampeerders bereikt via social media
113.000 pagina weergaven in één maand
258% meer bezoek op onze andere kanalen, ilovekamperen.nl & ilovekamperen-shop.nl (De toenmalige organisatoren)

Open Camping Dag - aanmelden

Kom je ook?

Meld je als bezoeker aan voor de Open Camping Dag!

Wil je op 5 april 2025 vrijblijvend rondkijken op campings en bij kampeerbedrijven in Nederland? Schrijf je in, dan houden we je op de hoogte en maak je kans op leuke prijzen!

Naam

partners van de open camping dag: