Wil je jouw bedrijf aanmelden voor de Open Camping Dag 2025? Aanmelden camping of Aanmelden kampeerwinkels en dealers
logo open camping dag

Supergave grote campings voor een topvakantie!

Niet elke kampeerder houdt van dezelfde soort campings. Wat heb jij liever? Een knusse minicamping of juist een grote camping met een overvloed aan faciliteiten? Vandaag kijken we naar de grote campings en hebben we een tips campings die je kunt gaan bezoeken tijdens de Open Camping Dag.

Grote camping: meer dan 150 plaatsen

Op de website van de Open Camping Dag hebben we de vele deelnemende campings o.a. ingedeeld naar grootte. Zo kun jij gemakkelijk een aantal campings selecteren die passen bij jouw kampeervoorkeuren. Zeker als je de campinggrootte combineert met een provincie heb je een mooi lijstje van campings die bij jou passen.

De campings zijn verdeeld in de volgende groepen:

  • Kleine camping – tot 40 plaatsen
  • Middelgrote camping – 41 tot 150 plaatsen
  • Grote camping – meer dan 150 plaatsen
Er zijn veel meer kleine dan grote campings. Dat is niet gek: het opstarten en succesvol draaien van een grote camping boordevol faciliteiten vergt grote investeringen.
Open Camping Dag 2024

Leuke kampeerprijzen winnen!

Wil jij tijdens de Open Camping Dag een kijkje gaan nemen bij één of meer campings – groot, middel of klein? Laat het ons weten! Dan maak je kans op superleuke kampeerprijzen… van campingstoelen tot zelfs een gratis vakantie… wie weet heb je mazzel? Meld je meteen aan, je doet automatisch mee met jouw e-mailadres. We sturen je een bericht als je één van die prachtprijzen gewonnen hebt!

JA, IK GA CAMPINGS BEZOEKEN OP DE OPEN CAMPING DAG!

Naam

Supergave grote campings in Nederland

Er zijn dan wel minder grote dan kleine campings, toch is de keuze aan grote campings in Nederland nog steeds enorm. Wij geven je graag een aantal grote-camping-tips waar je zowel animatie als zwemwater vindt. Ga als het even kan een kijkje nemen op deze campings tijdens de Open Camping Dag!

Camping De Waay - Gelderland

Zwemmen… daar worden kinderen altijd enorm blij van. Hoe lekker dus dat Camping De Waay een heerlijk meer heeft, maar óók een binnenzwembad. Dus weer of geen weer, jullie kunnen er lekker zwemmen.

Ze hebben er ook een uitgebreid animatieprogramma en hun eigen mascotte: Kick de Kikker. Je zult dus geen kind hebben aan de kinderen!

Vakantiepark Westerbergen - Drenthe

Over animatie gesproken… op Vakantiepark Westerbergen staan ze Winck, Blinck en Blaadje centraal in het programma voor de jongere kinderen. Maar ook voor 12+ hebben ze er veel te doen!

Zwemmen kan er in het binnen- of buitenzwembad. En wat dacht je van het Entertainment Centrum met indoor spelen, klimmen en bowlen? Zowel binnen als buiten alle ingrediënten voor een fantastische gezinsvakantie!

Camping Scholtenhagen - Overijssel

Op Camping Scholtenhagen zorgt een gespecialiseerd animatieteam voor een heerlijk programma in de schoolvakanties. 

Direct naast de camping vind je het subtropische zwemparadijs De Wilder, dus waterpret is verzekerd daar in Haaksbergen.

Verspreid over de camping liggen verschillende speeltuinen, waaronder de speeltuin bij het terras van het fijne restaurant van Camping Scholtenhagen. Genieten voor het hele gezin!

Ommerland - Overijssel

Ook op Ommerland (bij Ommen) hebben ze een uitgebreid animatieprogramma, een heerlijk waterpark, een klimbos en een prachtige nieuwe grote speeltuin bij de brasserie. Naast kampeervelden zijn er ook verschillende soorten huuraccomodaties.

Ommerland is een fantastische plek om met je hond op vakantie te gaan, ennnn er is een manege! Er zijn zelfs speciale ponybungalows te huur waar de kids hun ‘eigen’ pony kunnen verzorgen tijdens jullie verblijf.

Camping De Vledders - Drenthe

Camping De Vledders is een natuurgerichte familiecamping met eigen recreatieplas. Prachtig gelegen, midden in het Nationaal Park de Drentsche en Geopark de Hondsrug. Rondom de camping heb je bossen, zandverstuivingen, beekjes, vennetjes en heidevelden – zo mooi! Mensen opzoeken doe je in het gezellige dorp Zuidlaren, dat niet ver weg is. 

Op camping De Vledders draait het nog om écht kamperen met je eigen kampeermiddel. Een heerlijke camping, voor alle kampeerders!

Meer grote campings bekijken?

Dit zijn nog maar een paar voorbeelden van fantastische grote campings in Nederland. Natuurlijk zijn er nog veel meer te vinden. Welke grote campings met zwembad en animatie heten je van harte welkom tijdens de Open Camping Dag op 6 april 2024? Kijk maar!

Open Camping Dag - aanmelden

Kom je ook?

Meld je als bezoeker aan voor de Open Camping Dag!

Wil je op 5 april 2025 vrijblijvend rondkijken op campings en bij kampeerbedrijven in Nederland? Schrijf je in, dan houden we je op de hoogte en maak je kans op leuke prijzen!

Naam

partners van de open camping dag: