Wil je jouw camping aanmelden voor de Open Camping Dag 2024? Schrijf je dan hier in
logo open camping dag

6 redenen om de Open Camping Dag te bezoeken

Op zaterdag 6 april 2024 is het tijd voor de Open Camping Dag 2024! De Open Camping Dag is een landelijke dag waarbij campings in heel Nederland kampeerders verwelkomen om vrijblijvend een kijkje te komen nemen op de camping. Het is het derde jaar op rij dat deze landelijke dag organiseert en inmiddels zijn ook veel andere bedrijven uit de kampeerbranche aangehaakt. De Open Camping Dag is dan ook uitgegroeid tot dé dag die in het teken staat van de vakantievoorpret! Mocht je nog niet overtuigd zijn om er ook op uit te gaan op zaterdag 6 april? Dan vind je hier zes hele goede reden om de Open Camping Dag 2024 te bezoeken.

Nieuwe campings ontdekken

Inkopper natuurlijk, maar eigenlijk één van de slimste reden om de Open Camping Dag te bezoeken. Ontdek je nieuwste plekje! Ga je eigenlijk altijd naar grote campings met veel voorzieningen en animatie, maar ben je wel benieuwd naar kamperen bij de boer of op een Natuurkampeerterrein? Of ga je al jaaaaaaren naar de zelfde camping in Zeeland en wil je wel eens een ander stukje Nederland ontdekken tijdens je volgende vakantie? Kies dan een paar campings uit, ga gewoon eens kijken of dit ook bij je past en stel je vragen aan de beheerder. Er doen honderden campings mee, van heel groot tot ieniemienie. De keuze is reuze!

Open Camping Dag 2024

Vrijblijvend kijken op een camping

Krijg jij ook altijd een beetje keuzestress tijdens de online zoektocht naar je volgende vakantieadres? Gelukkig is daar de Open Camping Dag! Je kunt na avonden googlen naar leuke campings, je laptop aan de kant leggen en in het echt gaan ervaren of de ‘vibe’ op die camping(s) je bevalt. Een frisse neus, instant vakantievoorpret en makkelijker keuzes maken. Hou er natuurlijk wel even rekening mee dat er in april een stuk minder blaadjes aan de bomen zitten en de camping nog (vrij) leeg is. Uiteraard kan je gelijk kijken welk plekje wat jou betreft het beste is en deze misschien wel direct boeken!

Open Camping Dag Slingers tent

Ontdekken of kamperen iets voor je is!

Heb je nog nooit gekampeerd en weet je niet goed hoe te beginnen? Dan is een keertje kijken op een camping om te kijken waar je dan terecht komt misschien wel heel erg fijn! Kies gewoon één of twee campings uit, ga er kijken en stel je vragen aan de beheerder of de andere aanwezige kampeerders. Wij weten uit ervaring dat iedereen je graag helpt en hun liefde voor kamperen maar wat graag met je delen! Meer weten over beginnen met kamperen? Check dit artikel!

Nieuwe avonturen en kampeergewoontes

Misschien ben je wel een kampeerder die alleen in de zomervakantie met de kids gaat kamperen. En heb je allang de camping voor dit jaar geboekt. Goed geregeld, maar wij kunnen je vertellen dat er nog vééééééél meer momenten zijn om te gaan kamperen. Heb je voor Pasen, Pinksteren of Hemelvaart al een kampeerweekend geboekt? Of als de kids studiedag hebben en je er een lang weekend op uit kunt? Of ga je altijd kamperen met caravan en wil je wel weer eens een weekendje weg met je lief in een koepeltentje – om oude tijden te laten herleven? Dan is het natuurlijk extra leuk om daar alvast een camping voor uit te zoeken!

Nog een idee: breng eens een bezoekje aan die camping in de buurt (waar je altijd langsrijdt, maar nog nooit bent geweest). Misschien is een (voor-)(na-)seizoensplek wel iets voor jou?

Start je kampeerseizoen in stijl met de Open Camping Dag

We organiseren de Open Camping Dag aan het begin van de lente en verklaren hiermee het kampeerseizoen voor geopend! En wat is nu een betere manier om in de kampeerstemming te komen, dan een bezoekje naar de camping, caravandealer of kampeerwinkel? Niet alleen campings zijn geopend tijdens de Open Camping Dag, ook veel caravan- en camperdealers, vouwwagenverkopers en kampeerwinkels heten je van harte welkom. En ze hebben speciaal voor de Open Camping Dag mooie acties op 6 april! Scoor jij een nieuwe tent, een set kampeerstoelen of dat leuke servies? Check zeker even de pagina met deelnemende kampeerbedrijven!  

Kampeerwinkel Open Camping Dag

Kampeerprijzenloterij

Ook een hele goede reden om campings te gaan kijken en je even aan te melden als bezoeker: Als je dat namelijk doet maak je kans op heel veel kampeerprijzen in de kampeerprijzenloterij. Zo geven we een tent weg, een week kamperen, kampeermeubels, en nog veel meer! Als je je inschrijft krijg je in de week voor de Open Camping Dag een mail met daarin je unieke lotnummer. In de week na de Open Camping Dag zullen we de winnaars bekendmaken.

Kom je ook?

Meld je als bezoeker aan voor de Open Camping Dag!

Wil je op 6 april 2024 vrijblijvend rondkijken op campings in Nederland? Schrijf je in, dan houden we je op de hoogte en maak je kans op leuke prijzen!

Naam

partners van de open camping dag: