Wil je jouw bedrijf aanmelden voor de Open Camping Dag 2025? Aanmelden camping of Aanmelden kampeerwinkels en dealers
logo open camping dag

6 redenen om de Open Camping Dag te bezoeken

Op zaterdag 6 april 2024 is het tijd voor de Open Camping Dag 2024! De Open Camping Dag is een landelijke dag waarbij campings in heel Nederland kampeerders verwelkomen om vrijblijvend een kijkje te komen nemen op de camping. Het is het derde jaar op rij dat we deze landelijke dag organiseren. Het initiatief was oorspronkelijk van kampeerplatform I Love Kamperen, inmiddels zijn ook veel andere bedrijven en organisaties uit de kampeerbranche aangehaakt. 

De Open Camping Dag is dan ook uitgegroeid tot dé dag die in het teken staat van de vakantievoorpret voor kampeerders! Wil jij weten waarom je op 6 april 2024 op pad zou moeten gaan om campings te bezoeken? Wij hebben er wel honderd, maar zullen je de 6 belangrijkste geven…

1. Je ontdekt nieuwe campings

Dit is natuurlijk superlogisch: nieuwe plekken ontdekken. Misschien ga je al jaren naar dezelfde camping? Er zijn nog zoveel meer prachtige kampeerplekken in Nederland – ga dus vooral eens ergens anders naartoe! Maar waar? Je weet wat je hebt, niet wat je krijgt… 

Dat is precies wat je op de Open Camping Dag doet: rondkijken op verschillende campings om te zien of die plek bij je past. Misschien wil je eens kennismaken met Kamperen bij de boer? Of worden je kinderen groter en overweeg je nu een grote camping met veel voorzieningen?

De keuze is reuze: er doen meer dan 400 campings mee met de Open Camping Dag. Dus ga op ontdekkingsreis op 6 april!

Open Camping Dag 2024

2. Vrijblijvend rondkijken in het echie

Campings bekijken op websites is leuk en handig, maar het kan een vertekend beeld geven. Jouw zoektocht naar je volgende vakantieadres begint ongetwijfeld online. Heb je een beetje een beeld van de omgeving waar je naartoe wilt, misschien zelfs al een paar leuke campings in beeld… dan is de Open Camping Dag perfect om de ‘vibe’ op de camping(s) in real-life te ervaren. Dat is toch wat anders dan op je beeldscherm. Word je helemaal blij van een camping? Dan kun je meteen het mooiste plekje reserveren voor jouw vakantie!

Open Camping Dag Slingers tent

3. Kennismaken met kamperen

Misschien heb je nog nooit gekampeerd? Of alleen héél lang geleden, met je ouders? Dan is de Open Camping Dag hét moment om een keertje te kijken op één of een paar campings. Zo krijg je een gevoel bij hoe het allemaal werkt met zo’n tent of caravan. Meer weten over beginnen met kamperen? Check dit artikel!

Veel campings hebben tegenwoordig ook huuraccommodaties. Dat is de perfecte manier om het ‘campinglife’ te ervaren zonder dat je meteen een hele kampeeruitrusting hoeft aan te schaffen. En het spannende tent opzetten of caravan aansluiten wordt je dan ook bespaard.

4. Kamperen op andere momenten

Ga jij eigenlijk alleen kamperen in de zomervakantie? Dat is best zonde, want er zijn nog zoveel meer momenten die ideaal zijn om op pad te gaan. De lange weekenden met Pasen, Pinksteren en Hemelvaart zijn supergeschikt om op een fijne camping door te brengen. En ook in de herfstvakantie is het vaak nog prima kampeerweer.

Of als de kinderen een studiedag hebben op vrijdag of maandag – dan heb je ook een lekker lang weekend en zou je erop uit kunnen trekken met de tent , vouwwagen, camper of caravan. Zo kun je in een jaar heel wat verschillende campings bezoeken en omgevingen ontdekken. Hoe heerlijk is dat?! 

Tijdens de Open Camping Dag kun je vrijblijvend een kijkje nemen op allerlei campings, van groot tot ienieminie. Dat geeft je een berg inspiratie voor de grote vakantie, maar ook voor al die heerlijke kortere tripjes.

5. Start je kampeerseizoen in stijl met de Open Camping Dag

Met de Open Camping Dag wij het kampeerseizoen voor geopend! We vieren het begin van het nieuwe seizoen heerlijk aan het begin van de lente. 

Superleuk om dat met ons mee te vieren toch? Lekker in de kampeerstemming komen met een feestelijk bezoek aan een paar campings

En vergeet de kampeerwinkels en caravandealers niet – ook die heten je van harte welkom en hebben extra mooie acties op de Open Camping Dag. 

Kampeerwinkel Open Camping Dag

6. Kans op geweldige prijzen

En dan nog als klapper op de vuurpijl: als je ons laat weten dat je campings gaat bezoeken op de Open Camping Dag… dan maak je kans op geweldige kampeerprijzen! Je hoeft niet te zeggen welke campings je gaat verkennen – alleen melden dat je die dat op pad wilt gaan is genoeg. Met jouw e-mailadres maak je automatisch kans op één van die prachtprijzen met onze Kampeerprijzenloterij, hoe handig is dat?!

Open Camping Dag - aanmelden

Kom je ook?

Meld je als bezoeker aan voor de Open Camping Dag!

Wil je op 5 april 2025 vrijblijvend rondkijken op campings en bij kampeerbedrijven in Nederland? Schrijf je in, dan houden we je op de hoogte en maak je kans op leuke prijzen!

Naam

partners van de open camping dag: