Wil je jouw bedrijf aanmelden voor de Open Camping Dag 2025? Aanmelden camping of Aanmelden kampeerwinkels en dealers
logo open camping dag

Hond mee naar de camping? De leukste hondencampings!

Kamperen is heerlijk in een weekend of vakantie, ja toch? Heb je een hond… dan wil je die trouwe viervoeter natuurlijk meenemen op jouw kampeertrip. Kan dat gewoon, de hond meenemen naar de camping? Niet op alle campings zijn honden toegestaan, gelukkig zijn er veel campings waar jouw huisvriend gewoon welkom is.

Kamperen met je hond

Waarschijnlijk wil jij je hond liever niet naar een pension, kennel of andere opvang brengen als je uit kamperen gaat. Het is veel te gezellig om de vriend van je gezin bij je te houden in de vakantie. 

Er zijn wel wat dingen om rekening mee te houden als je de hond meeneemt naar de camping, maar het is meestal prima te doen. Natuurlijk houd je de hond aangelijnd op de camping en ruim je de ontlasting netjes op. Dat spreekt voor zich toch?

Verder is het fijn als je hond niet al te veel blaft, je wilt je campingburen geen overlast bezorgen. Waar moet je nog meer rekening mee houden als je de hond meeneemt op kampeervakantie? Laten we daar even naar kijken!

Open Camping Dag 2024

Leuke kampeerprijzen winnen!

Wil jij tijdens de Open Camping Dag op bezoek gaan bij campings waar honden welkom zijn? Laat het ons weten! Dan maak je kans op superleuke kampeerprijzen… van campingstoelen tot zelfs een gratis vakantie… wie weet heb je mazzel? Meld je meteen aan, je doet automatisch mee met jouw e-mailadres. We sturen je een bericht als je één van die prachtprijzen gewonnen hebt.

JA, IK GA CAMPINGS BEZOEKEN OP DE OPEN CAMPING DAG!

Naam

De hond alleen laten is geen optie

Ga er maar vanuit de je de hond niet alleen kunt laten. Dat is belangrijk om rekening mee te houden: zomaar even met het hele gezin naar het zwembad wordt lastig. Als het koel weer is kun je jouw hond misschien eventjes achterlaten in de caravan of tent, maar het kan daar snel warm worden dus bij mooi weer moet je dat gewoon niet doen. Voor de een hond achterlaten auto geldt dat nog sterker!

Hondencamping Evensterk - Drenthe - Open Camping Dag

Uitjes plannen die kunnen met een hond

Ook bij het plannen van uitjes tijdens de vakantie moet je dus rekening houden met je hond. Wat je wel en niet kunt doen hangt mede af van het karakter van jouw viervoeter. Check ook vooraf of een hond welkom is op de plekken die jij wilt bezoeken. Restaurants, musea, pretparken, winkels… lang niet overal mag je naar binnen met jouw hond.

Hond vastzetten op de camping

Op vrijwel elke camping moet de hond aangelijnd zijn, ook bij jouw tent, caravan of camper. Voor kleine hondjes is een mobiele ‘ren’ nog wel te doen, een hekje waar ze gewoon niet overheen springen. Een grotere hond wil je wel wat bewegingsruimte geven, dat kan bijvoorbeeld met een grondpen (grondanker) met een lange lijn eraan. Werkt prima!

De foto hiernaast is van hondencamping Evensterk in Drenthe.

Waar slaapt de hond op de camping?

De volgende vraag is waar de hond slaapt als je aan het kamperen bent. Misschien buiten in een opvouwbare bench? Als de hond dat okay vindt en niet de hele camping wakker blaft kan dat natuurlijk. Een bench kun je ook goed kwijt in de voortent van de caravan of in een grote bungalowtent. Als je ruimte genoeg hebt in je caravan of camper kun je natuurlijk ook gewoon de mand of het kussen van je hond meenemen en die als slaapplek gebruiken.

Hond welkom of speciale hondencamping?

Op heel veel campings zijn honden gewoon welkom, zolang ze geen overlast bezorgen. Aangelijnd, poepzakjes in de aanslag, dan is het vaak geen probleem. Maar: er zijn ook campings die zich profileren als speciale hondencamping. Daar hebben ze bijvoorbeeld een speciaal  afgerasterd hondenspeelterrein. Dat vind je bijvoorbeeld op Ommerland in Overijssel – daar hebben ze bijvoorbeeld een hondenspeelterrein en een speciaal Hondenvakantie arrangement!

Of misschien is de heel camping wel zodanig omheind dat de honden er in alle vrijheid los kunnen lopen? Dat kan natuurlijk alleen als jouw hond sociaal is met andere honden, dat spreekt voor zich. En houd er rekening mee dat loopse teefjes dan niet mee kunnen.

Bij deze deelnemers aan de Open Camping Dag zijn honden welkom

Wil jij tijdens de Open Camping Dag een kijkje nemen op campings waar honden welkom zijn? Het heeft tenslotte niet veel zin om campings te bezoeken waar jouw hond niet mee naartoe mag op vakantie, als jij wel met je hond wilt gaan kamperen. Je kunt in ons overzicht van deelnemende campings gemakkelijk zien of jouw hond wel of niet welkom is.

Open Camping Dag - aanmelden

Kom je ook?

Meld je als bezoeker aan voor de Open Camping Dag!

Wil je op 5 april 2025 vrijblijvend rondkijken op campings en bij kampeerbedrijven in Nederland? Schrijf je in, dan houden we je op de hoogte en maak je kans op leuke prijzen!

Naam

partners van de open camping dag: