Wil je jouw bedrijf aanmelden voor de Open Camping Dag 2025? Aanmelden camping of Aanmelden kampeerwinkels en dealers
logo open camping dag

Stralende Open Camping Dag 2024

Nu is het opeens alweer voorbij: de Open Camping Dag 2024. Maandenlang hebben we er naartoe gewerkt, campings en kampeerbedrijven aangemeld, deelnemers geregistreerd, de Kampeerloterij met maar liefst 209 prijzen ingericht… en toen was het 6 april. Een dag met perfect kampeerweer, een heerlijke temperatuur met zon, hoe fantastisch?! Dat vonden talloze kampeerders ook, want er waren lekker veel mensen op pad!

Ideaal campingweer

De eerste echte warme dag van het jaar, en uitgerekend die dag hadden wij gekozen voor de Open Camping Dag. Wat een verschil met de editie van 2023, toen de regen met bakken uit de lucht kwam… Dit keer was het ideaal camping weer, zo fantastisch hadden we het niet kunnen dromen.

We haalden het NOS-journaal!

Dat veel mensen op pad gingen was ook duidelijk bij de redacties van het NOS-journaal en het Jeugdjournaal. Allebei wijdden ze een item  aan de Open Camping Dag. Daar zijn we behoorlijk trots op!

Heel veel prijswinnaars bij de Kampeerprijzenloterij

In de dagen vóór 6 april begonnen we al met het verloten van prijzen van onze grote Kampeerloterij. Van dinsdag tot en met zaterdag hebben we de winnaars geloot en bekendgemaakt. Inmiddels hebben alle 209 prijswinnaars een mailtje gekregen waarin staat wat ze gewonnen hebben en wat ze moeten doen om die prijs te verzilveren. Heb jij jouw mailbox al gecheckt?

Eerste Haring slaan - Camping Zeeburg & Open Camping Dag 2024

Eerste haring tegen verstening

Ook op dinsdag 2 april: Karin sloeg samen met Toon Weijenborg, eigenaar van Camping Zeeburg in Amsterdam, de eerste haring voor het nieuwe kampeerseizoen.

Met deze actie vroegen we aandacht voor de Verstening van campings, die ten koste gaat van het aantal kampeerplekken in Nederland.

Kampeermonitor

Ook hielden we met de Kampeermonitor een onderzoek naar het kampeergedrag van Nederlanders. Met interessante uitkomsten: meer dan de helft van de ruim 4000 ondervraagde kampeerders geeft aan vaker dan 4 keer per jaar op pad te gaan met een eigen kampeermiddel, en 84 procent kampeert het liefst in eigen land.

Feest op talloze campings

En toen was het eindelijk zover: zaterdag 6 april 2024, tijd voor de Open Camping Dag van dit jaar. Ruim 450 campings zetten de poort wijd open voor iedereen die een kijkje wilde komen nemen.

Vrijwel overal werd de bezoeker getrakteerd op een kop koffie met iets lekkers en de vrijheid om de camping uitgebreid te verkennen. 

Heel wat campings pakten uit met cadeautjes, goodiebags, gratis activiteiten, persoonlijke rondleidingen, kampvuurtjes, speurtochten, springkussens & trampolines, gezelligheid met dieren en nog heel veel meer. Overal was het feest.

Laat de kampeerpret maar beginnen!

Met onze Nationale Open Camping Dag is het startsein voor het kampeerseizoen 2024 officieel gegeven. Dus haal je tent van zolder, de caravan uit de stalling en pak je spullen om alvast lekker te gaan kamperen in de aankomkende meivakantie, met Hemelvaart en/of Pinksteren. Of misschien gewoon een lang weekend of vakantie tussendoor? En dan natuurlijk de zomervakantie! Wij duimen voor heel kamperend Nederland dat er heel veel mooi-weer-dagen zullen zijn in 2024, zodat we allemaal heerlijk kunnen genieten op de camping!

GIF Reel Open Camping Dag
Open Camping Dag 2025: 5 april

Open Camping Dag 2025: 5 april

Dan gaan wij nu alvast aan de slag voor de Open Camping Dag van 2025. De datum staat gepland: op zaterdag 5 april 2025 gaan we het kampeerseizoen volgend jaar openen.

Zet dus alvast in je agenda dat je op 5 april 2025 op pad gaat om campings te verkennen en te genieten van de activiteiten en verwennerij. Onderaan deze pagina kun jij je alvast aanmelden als bezoeker – doe je meteen mee voor de Kampeerloterij van 2025.

Maar… zo ver is het nog lang niet. Intussen gaan we natuurlijk enorm genieten van kamperen in 2024 – en wensen jou ook een fantastisch kampeerseizoen met heel veel memorabele campingmomenten!

 

Open Camping Dag - aanmelden

Kom je ook?

Meld je als bezoeker aan voor de Open Camping Dag!

Wil je op 5 april 2025 vrijblijvend rondkijken op campings en bij kampeerbedrijven in Nederland? Schrijf je in, dan houden we je op de hoogte en maak je kans op leuke prijzen!

Naam

partners van de open camping dag: