Wil je jouw bedrijf aanmelden voor de Open Camping Dag 2025? Aanmelden camping of Aanmelden kampeerwinkels en dealers
logo open camping dag

Nationale Open Camping Dag op 6 april 2024

Op zaterdag 6 april 2024 openen campings, dealerbedrijven en kampeerwinkels hun deuren om de start van het kampeerseizoen te vieren. Het evenement is een initiatief van Stichting Open Camping Dag. Het doel van de stichting is om heel Nederland te laten zien hoe leuk het is om te kamperen.

Derde editie

De eerste twee edities openden campings hun poorten. Deze derde editie doen alle bedrijven die kamperen een warm hart toedragen mee.  Het evenement wordt ondersteund door onder andere de Kampeer & Caravan Industrie, Camp to Go, Stichting Vrije Recreatie, ANWB, HISWA-RECRON en de Kampeer en Caravan Jaarbeurs. 

Kamperen als cultureel erfgoed

Karin Horstman van Stichting Open Camping Dag: ‘We zien kamperen als een belangrijk onderdeel van ons cultureel erfgoed waar miljoenen Nederlanders jaarlijks veel plezier aan beleven. Deze nationale hobby verdient het om behouden en gevierd te worden, voor huidige én nieuwe kampeerders. We gaan ervoor zorgen dat Nederland één dag lang helemaal in het teken van kamperen staat!’

Open Camping Dag 2024

Vrijblijvend kijken op de camping

Tijdens de Open Camping Dag openen de deelnemende campings in Nederland hun deuren en zorgen voor een warm welkom. Bezoekers kunnen vrijblijvend een kijkje nemen, praten met de eigenaar en misschien alvast een plekje uitzoeken voor hun volgende kampeervakantie.

Open Camping Dag Slingers tent

Feest in kampeerwinkels en bij caravan- en camperdealers

Bij de deelnemende kampeerbedrijven van het evenement is van alles te doen. Denk hierbij aan workshops, acties, aanbiedingen en nog veel meer. Op opencampingdag.nl staat het complete overzicht. Bezoekers kunnen een route samenstellen en er een leuk dagje uit van maken.

De Grootste Kampeerprijzenloterij ooit


Iedereen die het evenement gaat bezoeken, kan zich aanmelden op 
opencampingdag.nl om op de hoogte te blijven. Deze bezoekers doen automatisch mee met de Grootste Kampeerprijzenloterij Ooit. Bij deze loterij worden in de twee weken voor de Open Camping Dag elke dag prachtige kampeerprijzen verloot zoals vakanties en kampeeraccessoires.

Open Camping Dag - aanmelden

Kom je ook?

Meld je als bezoeker aan voor de Open Camping Dag!

Wil je op 5 april 2025 vrijblijvend rondkijken op campings en bij kampeerbedrijven in Nederland? Schrijf je in, dan houden we je op de hoogte en maak je kans op leuke prijzen!

Naam

partners van de open camping dag: