Wil je jouw bedrijf aanmelden voor de Open Camping Dag 2025? Aanmelden camping of Aanmelden kampeerwinkels en dealers
logo open camping dag

Kamperen met kinderen in Nederland: de leukste familiecampings!

Wil jij in 2024 gaan kamperen met je kinderen? Dan wil je natuurlijk naar een fijne familiecamping, waar veel te beleven is voor de kids. Kindercampings zijn er in allerlei soorten en maten. Grote recreatieparken met zwembad en indoor speelparadijs – maar ook minicampings bij een boerderij. Het vermaak voor de kinderen is daar heel anders, het is maar net wat jij en je kinderen het leukst vinden.

Op zaterdag 6 april 2024 kun je overal in Nederland fijne familiecampings bezoeken tijdens de Open Camping Dag 2024! De Open Camping Dag is een landelijke dag waarbij campings kampeerders verwelkomen om vrijblijvend een kijkje te komen nemen op de camping. 

Het is het derde jaar op rij dat deze landelijke dag er is, inmiddels zijn ook veel andere bedrijven uit de kampeerbranche aangehaakt. De Open Camping Dag is dan ook uitgegroeid tot dé dag die in het teken staat van de vakantievoorpret! 

Kamperen met kinderen

Als je op vakantie gaat wil je dat het leuk is voor het hele gezin. De camping die je uitkiest moet passen bij wat jij en je kinderen leuk vinden om te doen. 

Voor de één is dat een grote camping met een uitgebreid en professioneel animatieprogramma, voor de ander is het juist een minicamping met alle ruimte om te spelen en ontdekken.

Bespreek dus met je kinderen wat zij leuk vinden om te doen en vind een mooie middenweg met jouw eigen vakantievoorkeuren. Er is keuze genoeg als het gaat om kindvriendelijke campings in Nederland. Tijdens de Open Camping Dag kun je er heel wat bezoeken!

Open Camping Dag 2024
De Oldenhove - Gelderland - Open Camping Dag

Oneindig spelen op de camping

Vakantie betekent voor kinderen: oneindig spelen! Hoe en waar ze willen spelen, dat maakt dan eigenlijk niet zo heel veel uit. 

Een grote speeltuin met springkussens en glijbanen is fantastisch, maar niet per se noodzakelijk voor de kinderen om zich goed te vermaken. 

Een klein speeltuintje, een grasveld of wat bosjes kunnen voor veel kinderen al genoeg zijn om met hun eigen fantasie urenlang te spelen. 

Als het tijdens jouw vakantie per ongeluk slecht weer is – heb je dan een indoor speelfaciliteit nodig voor de kinderen? Of vinden die van jou het juist geweldig om hun regenlaarzen aan te trekken en heerlijk in de plassen te stampen?!

Ga tijdens de Open Camping Dag langs bij een aantal campings in het gebied waar je jouw vakantie wilt doorbrengen en proef de sfeer. Kijk of de kinderen er blij van worden. Want als de kinderen een fijne vakantie hebben… heb jij dat ook toch?!

Leuke kampeerprijzen winnen!

Natuurlijk kun je op de bonnefooi bij campings langsgaan. Nog veel slimmer is als je ons laat weten dat je van plan bent op de Open Camping Dag op pad te gaan om kampeeradresjes te checken. Dan maak je namelijk kans op superleuke kampeerprijzen… van campingstoelen tot zelfs een gratis vakantie… wie weet heb je mazzel? Meld je meteen aan, je doet automatisch mee met jouw e-mailadres en krijgt bericht als je één van die prachtprijzen gewonnen hebt!

JA, IK GA CAMPINGS BEZOEKEN OP DE OPEN CAMPING DAG!

Naam

Animatie in vele vormen

Animatie op de camping… is dat waar jouw gezin blij van wordt? Het ligt er maar net aan wat je verstaat onder animatie natuurlijk. Voor de één is het genoeg als er af en toe een spelletje georganiseerd wordt, de ander wil graag een uitgebreid animatieprogramma met mascottes waar de kinderen dol op zijn. 

Bekijk in jouw zoektocht naar de ideale kindercamping goed wat ze bedoelen met animatie, wat er precies georganiseerd wordt op de camping. Dan weet je wat je kunt verwachten als je die camping uitkiest voor jouw vakantie.

Dieren op de camping - super voor kinderen!

Bijna alle kinderen zijn dól op dieren. Dat maakt dat een camping waar dieren zijn vaak een enorm succes is bij de kids. 

Een kinderboerderij met hertjes en geitjes bijvoorbeeld, of zelfs alpaca’s! 

Er zijn ook heel wat boerderijcampings waar de kinderen mogen knuffelen met de dieren. En helpen om ze te voeren, ook zoiets wat ze vaak fantastisch vinden!

Kijk maar eens goed rond bij de campings die je kunt bezoeken tijdens de Open Camping Dag, vind je er ook dieren?

Camping Boszicht - Noord-Brabant - Open Camping Dag
Open Camping Dag - aanmelden

Kom je ook?

Meld je als bezoeker aan voor de Open Camping Dag!

Wil je op 5 april 2025 vrijblijvend rondkijken op campings en bij kampeerbedrijven in Nederland? Schrijf je in, dan houden we je op de hoogte en maak je kans op leuke prijzen!

Naam

partners van de open camping dag: