Wil je jouw bedrijf aanmelden voor de Open Camping Dag? Aanmelden camping of Aanmelden kampeerwinkels en dealers
logo open camping dag

persbericht 29 maart

Kamperen in eigen land blijft populair

Campings klaar voor nieuw seizoen tijdens Open Camping Dag 2022
KAMPEREN IN EIGEN LAND BLIJFT POPULAIR

Aanstaande zaterdag 2 april 2022 openen bijna 300 campings in Nederland hun deuren tijdens de Nationale Open Camping Dag. Kampeerders kunnen de campings vrijblijvend bezoeken om alvast een fijne plek te vinden voor de vakantie, de campingeigenaren te spreken en de sfeer te proeven. Er worden ruim 3000 bezoekers verwacht door het hele land. ‘Kamperen in eigen land blijft ook dit jaar populair.’ aldus Karin Horstman van kampeerplatform I love kamperen. 

Campings al snel volgeboekt

‘We merken aan de aanmeldingen dat men graag een plek in eigen land wil vinden. Met kamperen kun je ook makkelijk buiten het drukke hoogseizoen even helemaal ‘weg’. In de natuur zijn, bijkomen van de hectische werkweek en alles om ons heen. Zowel de ervaren als de nieuwe kampeerder zoekt een bestemming op plekken die ze nog niet hebben ontdekt. Daar is zo’n open dag ideaal voor, want je kunt op meerdere campings even komen kijken.’

Kamperen is de laatste jaren een populaire manier van vakantie vieren geworden. Mede door de corona-situatie kochten veel mensen een tent, vouwwagen, camper of caravan – mits ze er nog één konden vinden, want die vlogen over de spreekwoordelijke toonbank. ‘De verkoopcijfers van kampeermiddelen spreken voor zich. Vorig jaar waren de campings vaak al vol in drukke periodes, het was een ongekend seizoen. Vandaar dat de Open Camping Dag vroeg in het jaar georganiseerd is, zodat men op tijd kan reserveren. Dan kan de kampeervoorpret beginnen.’

Kampeerbranche verenigd

Diverse partners uit de kampeerbranche sluiten graag aan bij het initiatief om kamperen een dag in de spotlight te zetten. SVR heeft al zijn kleinschalige campings en donateurs uitgenodigd om mee te doen met de Open Camping Dag en onder andere ook Vrijbuiter, Campooz, de Kampeer- en Caravan Jaarbeurs en Human Comfort ondersteunen het landelijke kampeer-initiatief. 

Campings in alle soorten en maten

Met een landelijk evenement in het voorjaar hoopt de organisatie campings en kampeerders bij elkaar te brengen. ‘We zijn blij met zoveel diverse aanmeldingen van campings. Van grootschalige campings zoals vakantiepark Beerze Bulten tot minicampings met maar zeven plekjes. Er is voor elke kampeerder wel iets te vinden dat aanspreekt. Op de campings is zaterdag van alles te doen. Van een nachtje gratis kamperen, zelfgebakken appeltaart, korting op je vakantie tot puzzeltocht en skelterrace. Natuurlijk hopen we op mooi weer, maar ook bij minder weer is er veel te beleven’, vertelt Laura de Leeuw van I love kamperen.

Aanmelden voor gratis toegangsticket

Zowel voor de campings als de bezoekers zijn er geen kosten verbonden aan deelname. Aanmelden is wel nodig voor een gratis entreeticket en deelname aan de Kampeerprijzenparade op 2 april. De campings zijn geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Alle informatie staat op http://www.opencampingdag.nl.

Open Cmaping dag Wij doen mee

Kom je ook?

Meld je als bezoeker aan voor de Open Camping Dag!

Wil je op 6 april 2024 vrijblijvend rondkijken op campings en bij kampeerbedrijven in Nederland? Schrijf je in, dan houden we je op de hoogte en maak je kans op leuke prijzen!

Naam

partners van de open camping dag: