Wil je jouw bedrijf aanmelden voor de Open Camping Dag 2025? Aanmelden camping of Aanmelden kampeerwinkels en dealers
logo open camping dag

Tent afspannen - hoe doe je dat nou goed?

Kamperen met een tent – dat is voor een hele groep kampeerders het échte kamperen. Tijdens de Open Camping Dag kunnen ook tentkampeerders kennismaken met heel veel campings en daar het ideale plekje voor hun tent uitzoeken. Maar hoe zorg je er nou voor dat je die tent ook perfect gespannen opzet? Wij kregen een stappenplan van tentenexpert De Waard en delen dat graag met je!

Waar ga jij je tent opzetten dit jaar?

Waar ga jij dit jaar jouw tent opzetten? Vrijwel elke camping heeft gelukkig een tentenveld, en soms kun je zelfs echt in het bos kamperen. Hoe fijn is dat? 

Op 6 april 2024 is het weer Open Camping Dag! Dan openen honderden campings, talloze kampeerders en een mooi aantal kampeerbedrijven samen het kampeerseizoen van 2024.

De campings verwelkomen je met open armen en leuke extra’s, de kampeerwinkels en dealers hebben heerlijke acties, demonstraties en workshops voor je.

Maak er dus een mooie rondrit van op de Open Camping Dag!

Open Camping Dag 2024

Leuke kampeerprijzen winnen!

Ga jij tijdens de Open Camping Dag op bezoek bij campings en/of kampeerbedrijven? Laat het ons weten! Dan maak je kans op superleuke kampeerprijzen… van campingstoelen tot zelfs een gratis vakantie… wie weet heb je mazzel? Meld je meteen aan, je doet automatisch mee met jouw e-mailadres. We sturen je een bericht als je één van die prachtprijzen gewonnen hebt.

JA, IK GA CAMPINGS en/of KAMPEERBEDRIJVEN BEZOEKEN OP DE OPEN CAMPING DAG!

Naam

Tent afspannen is nog een hele kunst

Daar sta je dan op die uitgekozen camping, met je tent en alles dat erbij hoort. Tijd om de tent op te zetten en te gaan genieten van het campingleven. En dan wil je natuurlijk dat jouw tent er zo mooi en strak mogelijk bij komt te staan. Maar hoe doe je dat? Plooien en vouwen… een tent afspannen valt nog niet mee. 

Stappenplan van tentenexpert De Waard

Tentenexpert De Waard helpt met een fijn stappenplan voor het goed afspannen van je tent. In de video leggen ze het stap voor stap aan je uit. De stappen:

  1. Span het grondzeil goed af
  2. Span de scheerlijnen goed af
  3. Ontspan zelf even en span daarna nog eens de scheerlijnen af

Stap 1 : Span het grondzeil goed af

Je begint bij het grondzeil, dat heeft de vorm van de tent en moet dus om te beginnen goed strak staan. Het goed afspannen van het grondzeil is dus belangrijk als jij je tent strak wilt hebben.

Let bij het afspannen van het grondzeil vooral op het plaatsen van de haringen. Dat doe je in de juiste volgorde, zoals beschreven in de instructies. De haringen duw je onder een hoek van 45 graden van binnen naar buiten stevig in de grond.

 

Tent afspannen in 3 stappen - grondzeil

Stap 2 : Span de scheerlijnen goed af

Nadat je de tentstokken in de tent hebt geplaatst zet je die vast met scheerlijnen. Ook hier volg je weer goed de instructies van de tentleverancier.

De haringen moeten in het verlengde van de naad geplaatst worden om de juiste spanning op de scheerlijnen te krijgen. Je spant ze bij voorkeur op 1/3 vanaf de tent af, zodat je genoeg ruimte creëert voor verdere spanning.

 

Tent afspannen in 3 stappen - Open Camping Dag

Stap 3 : Ontspan zelf even en span de scheerlijnen nog eens

Dan laat je het even los, ga je zelf een momentje ontspannen! Het tentdoek moet zich vormen, dus geef dat even de tijd.

Vervolgens kom je weer in actie voor het opnieuw aanspannen van de scheerlijnen. Een stevige tent kun je flink aanspannen zonder dat je schade zult veroorzaken. Zo krijg je de laatste plooien uit het doek en staat je tent goed afgespannen.

En dan… lekker zelf volledig ontspannen op de camping!

 

Tent afspannen in 3 stappen

Ga proefkamperen om met de tent te oefenen!

Zeker als je een nieuwe (of tweedehands, maar voor jou nieuw) tent hebt is het slim om die niet voor het eerst op te zetten als je toe bent aan vakantie. Een keertje proefkamperen is dan een fantastisch idee: even wennen aan de tent, ontdekken of je alles hebt dat je graag bij je hebt op de camping… fijn toch? Het weekend van 6 april – de Open Camping Dag dus – is daarvoor perfect. Zoek een leuke camping uit, de meeste doen iets extra’s tijdens deze dag en sommige hebben een speciale korting als je er dat weekend komt kamperen!

Open Camping Dag - aanmelden

Kom je ook?

Meld je als bezoeker aan voor de Open Camping Dag!

Wil je op 5 april 2025 vrijblijvend rondkijken op campings en bij kampeerbedrijven in Nederland? Schrijf je in, dan houden we je op de hoogte en maak je kans op leuke prijzen!

Naam

partners van de open camping dag: