Wil je jouw bedrijf aanmelden voor de Open Camping Dag 2025? Aanmelden camping of Aanmelden kampeerwinkels en dealers
logo open camping dag

Superleuke activiteiten op Open Camping Dag

Op Open Camping Dag zetten honderden campings hun poort open zodat je vrijblijvend een kijkje kunt nemen en kunt kennismaken onder het genot van een kop koffie/thee en misschien wel iets lekkers erbij. En dat niet alleen: er worden ook superleuke activiteiten georganiseerd, echt een dagje uit! Stippel jouw route uit en geniet op 6 april van al die gezellige campings.

Vrijblijvend kennismaken met campings

Een camping uitzoeken voor jouw vakantie – dat kun je het beste doen door die persoonlijk te ervaren. Een selectie op internet geeft een beeld, maar dat kan ook een vertekend beeld zijn. Bekijk dus welke campings er meedoen aan de Open Camping Dag in de omgeving waar jij vakantie wilt vieren en ga lekker op pad op 6 april.

Koffie, iets lekkers & leuke activiteiten

De campings doen op Open Camping Dag extra hun best om zich van hun beste kant te laten zien. De meeste bieden je sowieso een gratis kop koffie/thee met iets lekkers aan, dat is al heel gezellig. Maar er is meer leuks te beleven!

Open Camping Dag 2024

Leuke kampeerprijzen winnen!

Natuurlijk kun je tijdens de Open Camping Dag op de bonnefooi langsgaan bij campings en kampeerbedrijven. Nog veel slimmer: laat ons weten dat je van plan bent om op 6 april 2024 op pad te gaan om kampeeradresjes te checken. Dan maak je namelijk kans op superleuke kampeerprijzen… van campingstoelen tot zelfs een gratis vakantie… wie weet heb je mazzel? Meld je meteen aan, je doet automatisch mee met jouw e-mailadres. Heb je één van die mooie prijzen gewonnen? Dan krijg je bericht van ons!

JA, IK GA CAMPINGS en/of KAMPEERBEDRIJVEN BEZOEKEN OP DE OPEN CAMPING DAG!

Naam

Wat is er te beleven op Open Camping Dag?

Op elke campingpagina is te zien wat je kunt verwachten als je op 6 april op bezoek gaat bij die camping. Naast de koffie & thee met iets lekkers zijn er heel wat leuke activiteiten bedacht waar je van kunt genieten op Open Camping Dag. Veel van die activiteiten zijn vooral gericht op kinderen. Dat is een goed idee, want als de kids het ergens leuk vinden hebben ouders het er vaak ook naar hun zin. Stel ook vooral al jouw vragen en laat je rondleiden voor een goed beeld van de camping!

Heel festival op de Dijksehoeve

Kampeerbeleving Dijksehoeve in Noord-Brabant heeft op 6 april een heel festival boordevol leuke activiteiten! Er zijn workshops, spelletjes, live muziek, een minimarkt met streekproducten en nog veel meer!

Van alles te doen bij De Kreitsberg

Boerderijcamping De Kreitsberg in Noord-Brabant heeft ook veel voor je in petto. Extra bijzonder: een rondleiding door de wijngaard, bezoek aan de wijnkelder, vliegers maken en ezels poetsen – dat wordt een superleuk dagje.

Speurtocht over de camping

Een speurtocht over de camping is één van de activiteiten die heel wat campings organiseren op Open Camping Dag. Leuk voor de kinderen en een ideale manier om de camping te verkennen!

Camping de Grevelingen - Zuid-Holland - Open Camping Dag
Ontdekpad op Camping De Grevelingen - Zuid-Holland

Vuurtje met marshmallows / broodjes

Ook populair: een vuurtje op een vuurplaats of in een vuurkorf, waarboven jullie marshmallows kunnen roosteren en/of broodjes bakken. Altijd gezellig voor jong en oud.

Camping 'de Victorie' - Utrecht - Open Camping Dag
Vuur op Camping De Victorie - Utrecht

Springkussens & trampolines

Ook heerlijk voor de kinderen: lekker springen op een springkussen of trampoline. Veel campings hebben zoiets – tijdens de Open Camping Dag kunnen de kids lekker proefspringen.

Familiecamping De Vossenburcht - Overijssel - Open Camping Dag
Springen op familiecamping De Vossenburcht - Overijssel

Dieren op de camping

Op heel veel campings hebben ze dieren: geitjes, koeien, kippen, konijnen, pony’s, hertjes, alpaca’s en soms zelfs een kameel (met baby). Daar kunnen jullie mooi mee kennismaken op 6 april.

Camping Nieuw Romalo - Gelderland - Open Camping Dag
Dieren op Camping Nieuw-Romalo - Gelderland

Rondje rijden of varen

Sommige boerencampings maken ritjes met de traktor of huifkar. Of de kinderen mogen een rondje rijden op een pony. Een enkele camping heeft ook een boottochtje.

Camping Oudesluis - Noord-Holland - Open Camping Dag
Gratis gebruik van kano's bij Camping Oudesluis - Noord-Holland

Kortingen & verlotingen

Er zijn campings waar je korting krijgt als je op de Open Camping Dag een verblijf boekt. Een enkeling verloot een mooie prijs onder de bezoekers (nog los van onze grote Kampeerprijzenloterij).

Camping Diever - Drenthe - Open Camping Dag
5% korting bij Camping Diever - Drenthe

Nog veel meer leuks te doen!

Dit was nog maar een greep uit alle leuke activiteiten en aanbiedingen van de campings die meedoen aan de Open Camping Dag. Er is teveel om op te noemen, nog een paar voorbeelden: presentjes, wijnproeverij, glasatelier, broedmachine, moestuin, grabbelton, knutselen, animatie, minigolf, geocaching, suikerspinnen, ijsjes, soep, hamburgers en pizzas. Dat wordt echt een feestje!

En laten we niet vergeten dat ook veel kampeerbedrijven (dealers & kampeerwinkels) meedoen met onze opening van het kampeerseizoen. Zij hebben extra leuke aanbiedingen en acties voor je op 6 april, dus ga zéker ook bij een aantal kampeerbedrijven langs!

Open Camping Dag - aanmelden

Kom je ook?

Meld je als bezoeker aan voor de Open Camping Dag!

Wil je op 5 april 2025 vrijblijvend rondkijken op campings en bij kampeerbedrijven in Nederland? Schrijf je in, dan houden we je op de hoogte en maak je kans op leuke prijzen!

Naam

partners van de open camping dag: