Wil je jouw bedrijf aanmelden voor de Open Camping Dag 2025? Aanmelden camping of Aanmelden kampeerwinkels en dealers
logo open camping dag

Kamperen in Drenthe - de leukste campings!

Wist je dat er in Drenthe héél veel leuke campings zijn? Op dit moment is Drenthe nummer 2 op de lijst van provincies met de meeste deelnemende campings aan de Open Camping Dag. Welke Drentse campings ga jij verkennen op 6 april?

Trekpleisters in Drenthe

Bij Drenthe denk je misschien allereerst aan Hunebedden en daarna aan het grote dierenpark Wildlands in Emmen. Dat zijn dan ook twee grote trekpleisters in deze prachtige provincie. 

Rust, ruimte, natuur!

Toch gaan de meeste mensen kamperen in Drenthe vanwege  de rust en de ruimte die je er vindt. Drenthe is de dunstbevolkte provincie van Nederland: de natuur heeft er vrij spel, daar kun je heerlijk van genieten.

Open Camping Dag 2024

Drentse natuurgebieden: drie Nationale Parken

Over natuur gesproken… de provincie Drenthe heeft maar liefst 3 Nationale Parken:

  • Het Dwingelderveld: het grootste heidegebied van Nederland met twee schaapskuddes met eigen herder
  • Het Drents-Friese Wold: het op-één-na-grootste woud van ons land, met eindeloze recreatiemogelijkheden
  • De Drentsche Aa: prachtig natuurgebied met als middelpunt de slingerende beek de Aa. Dit gebied heeft een schaapskudde van wel 400 schapen!

Al die mooie natuurgebieden nodigen uit tot kamperen, ja toch? Het is dan ook niet zo gek dat er veel campings in Drenthe zijn. Vanaf de meeste campings fiets of wandel je zó één van de Nationale Parken in met bossen, heide en zandverstuivingen. 

 

Leuke kampeerprijzen winnen!

Natuurlijk kun je tijdens de Open Camping Dag op de bonnefooi langsgaan bij campings in Drenthe. Nog veel slimmer: laat ons weten dat je van plan bent om op 6 april 2024 op pad te gaan om kampeeradresjes te checken. Dan maak je namelijk kans op superleuke kampeerprijzen… van campingstoelen tot zelfs een gratis vakantie… wie weet heb je mazzel? Meld je meteen aan, je doet automatisch mee met jouw e-mailadres. Heb je één van die mooie prijzen gewonnen? Dan krijg je bericht van ons!

JA, IK GA CAMPINGS BEZOEKEN OP DE OPEN CAMPING DAG!

Naam

Bijzonder fijne campings in Drenthe

Er zijn dus heel veel campings in Drenthe. We hebben er een aantal voor je uitgekozen die zéker een bezoekje verdienen tijdens de Open Camping Dag op 6 april. Het zijn heel verschillende campings – kijk maar eens!

Camping 't Oude Willemsveldt

De slogan van Camping ‘t Oude Willemsveldt in Oude Willem is niet  voor niets ‘Midden in de natuur’. De camping ligt namelijk in het hartje van het Nationale Park ‘Het Drents-Friese Wold’. 

Deze SVR-camping is geen kleine boerencamping! Het is een middelgrote camping met zowel kampeerplaatsen als camperplaatsen en huuraccommodaties. Toch is het er heerlijk rustig en kun je er volop genieten van de rust en de natuur.

Camping ’t Oudewilemsveldt - Drenthe - Open Camping Dag
Kamperen midden in de natuur op 't Oude Willemsveldt

Camping Diever

Camping Diever is een rustige camping aan de rand van het Drents-Friese Wold. Je kampeert er midden in de natuur van de Drentse bossen, hoe fijn is dat?

Kinderen kunnen hier lekker struinen en spelen – de camping is autovrij. En er zijn bomen genoeg voor je eigen hangmat!

In de omgeving van Camping Diever is genoeg te ontdekken, zoals een Belevingspad en heel veel mooie fiets- en wandelroutes.

Camping Diever - Drenthe - Open Camping Dag
Kamperen in het bos op Camping Diever

Vakantiepark Westerbergen

Een heel ander soort camping in Drenthe is Vakantiepark Westerbergen. 

Ook hier kun je – zoals eigenlijk overal in Drenthe – heerlijk genieten van de natuur – het ligt vlak bij het Nationaal Park Dwingelderveld. 

Tegelijk is Vakantiepark Westerbergen een grote familiecamping met binnen- en buitenzwembad en gezellige animatie voor de kinderen. 

Door het Entertainment Centrum in het hart van het park weet je zeker dat de kinderen zich hier geweldig zullen vermaken!

Vakantiepark Westerbergen - Drenthe - Open Camping Dag
Animatie op Vakantiepark Westerbergen

Camping Pieterom

Nog zo’n heerlijke camping in Drenthe: Camping Pieterom. Deze camping ligt prachtig in de schoonheid van de natuur, maar ook niet ver van het gezellige dorp Sleen. Daar vind je een grote supermarkt, een bakker, drogist, VVV en leuke restaurantjes – dus je hebt alles in de buurt.

Camping Pieterom is de prefecte pleisterplaats als je van wandelen houdt: deze minicamping ligt zowel aan het Pieterpad als aan het Drenthepad.

Je kunt hier heerlijk rustig kamperen met je eigen tent of caravan, maar er zijn ook accomodaties te huur: een appartement, een ruime Pieterwagen en een aangename retro-caravan. Wat een leuke plek!

Camping Pieterom - Drenthe - Open Camping Dag
Heerlijk in de natuur op Camping Pieterom

Camping De Vledders

Deze camping ligt prachtig: midden in het Nationaal Park de Drentsche Aa en Geopark de Hondsrug. Het gezellige brinkdorp Zuidlaren is dichtbij. 

Op Camping De Vledders draait het nog om het échte kamperen, met je eigen kampeermiddel – met heel veel leuke plekken. 

Een camping voor jong en oud met een eigen recreatieplas!

Camping de Vledders - Drenthe - Open Camping Dag
Camping De Vledders heeft een eigen recreatieplas!

Kennismaken met campings in Drenthe

Naast deze fijne campings zijn er nog veel meer die meedoen aan de Open Camping Dag. Op 6 april ben je van harte welkom bij alle deelnemende campings in Drenthe. 

Maak een rit door de provincie Drenthe en breng een bezoekje aan de campings die passen bij jouw vakantiewensen. Zo kun je ontdekken wat voor jou de ideale camping is en plan je direct jouw vakantie! 

Vakantiepark Westerbergen - Open Camping Dag
Natuur op Vakantiepark Westerbergen
Open Camping Dag - aanmelden

Kom je ook?

Meld je als bezoeker aan voor de Open Camping Dag!

Wil je op 5 april 2025 vrijblijvend rondkijken op campings en bij kampeerbedrijven in Nederland? Schrijf je in, dan houden we je op de hoogte en maak je kans op leuke prijzen!

Naam

partners van de open camping dag: