Wil je jouw bedrijf aanmelden voor de Open Camping Dag 2025? Aanmelden camping of Aanmelden kampeerwinkels en dealers
logo open camping dag

Genieten op een camping midden in de natuur

Waar kun je nu beter ontspannen dan midden in de natuur? Nergens toch?! Kamperen tussen de bomen is al heerlijk, maar wat dacht je van een plek echt in het bos? Het summum van genieten voor de echte natuurliefhebber!

Tent opzetten tussen de bomen

Er zijn talloze gradaties van kamperen in de natuur. Eigenlijk is kamperen altíjd in de natuur… je staat immers meestal op een grasveld en bomen zijn er eigenlijk ook altijd wel. Toch is het ene stukje natuur het andere niet…

Ben jij op zoek naar een échte natuurcamping? Eentje die bijvoorbeeld autovrij is en geen veldjes en paden heeft? Waar je werkelijk in het bos kunt kamperen?  

Die campings zijn vrij zeldzaam, maar echt nog wel te vinden. Net als andere plekken om te kamperen die nét wat meer natuur bieden dan de meeste campings.

Open Camping Dag 2024

Leuke kampeerprijzen winnen!

Wil jij tijdens de Open Camping Dag op bezoek gaan bij campings in de natuur? Laat het ons weten! Dan maak je kans op superleuke kampeerprijzen… van campingstoelen tot zelfs een gratis vakantie… wie weet heb je mazzel? Meld je meteen aan, je doet automatisch mee met jouw e-mailadres. Je krijgt bericht van ons als je één van die prachtprijzen gewonnen hebt!

JA, IK GA CAMPINGS BEZOEKEN OP DE OPEN CAMPING DAG!

Naam

Natuurkampeerterreinen: nog meer natuur dan elders

Sommige campings profileren zich specifiek als natuurcamping. Er zijn er ook die eigenlijk bestaan uit twee kampeerterreinen: één met ‘gewone kampeervelden’ en een echt natuurkampeerterrein. Een voorbeeld is natuurkampeerterrein De Groene Hen, onderdeel van kampeerterrein De Blauwe Haan in Drenthe.

Camping Diever - Drenthe - Open Camping Dag

Camping Diever: kamperen in het bos

Een camping waar je kampeert met heel veel natuur om je heen is Camping Diever in Drenthe, grenzend aan het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Je kampeert er midden in de Drentse bossen. Vooral in het voor- en naseizoen kun je er optimaal genieten van de stilte en de natuur.

Deze camping is autovrij met ruime plekken en bomen genoeg voor je eigen hangmat. Voor meer comfort zijn er ook kampeerplaatsen met privé sanitair.

Op de foto : Camping Diever

De Groene Koepel

Een ander voorbeeld: natuurkampeerterrein Wega in Limburg. Deze camping is aangesloten bij De Groene Koepel, een organisatie die zich inzet voor een duurzame ontwikkeling van groene verblijfsrecreatie in Nederland en omringende landen. Hetzelfde geldt voor Natuurcamping De Altena in Flevoland, en zo zijn er nog veel meer. 

Landgoed- en duincampings

Om van een echt stuk natuur te spreken hoeft het natuurlijk niet per se te gaan om een bos. Er zijn ook campings die op een afgebakend landgoed gevestigd zijn en daarmee heel veel natuur herbergen. Denk bijvoorbeeld aan Landgoedcamping Het Meuleman in Overijssel. Of kamperen in de duinen, ook een belevenis op zich! 

Check het natuurgehalte van campings tijdens de Open Camping Dag!

Het is met foto’s en op een website vaak lastig te beoordelen of een camping voor jou wel echt een natuurcamping is. Gelukkig is er de Open Camping Dag, waar je eenvoudig bij een aantal campings langs kunt gaan om te zien of het aan jouw idee van kamperen in de natuur voldoet. Dat is immers voor iedereen anders! Pas als je ergens zelf geweest bent weet je of het natuurgehalte van een camping is waar jij blij van wordt. Daarna kun je dus in het volste vertrouwen jouw vakantieplek boeken.

Open Camping Dag - aanmelden

Kom je ook?

Meld je als bezoeker aan voor de Open Camping Dag!

Wil je op 5 april 2025 vrijblijvend rondkijken op campings en bij kampeerbedrijven in Nederland? Schrijf je in, dan houden we je op de hoogte en maak je kans op leuke prijzen!

Naam

partners van de open camping dag: