Wil je jouw bedrijf aanmelden voor de Open Camping Dag 2025? Aanmelden camping of Aanmelden kampeerwinkels en dealers
logo open camping dag

Campings in de provincie Utrecht

De ene provincie in Nederland heeft duidelijk meer campings dan de andere. De provincie Utrecht staat niet vooraan in het aantal plekken waar je kunt gaan kamperen. Dat maakt het misschien wel juist zo leuk om daar een camping uit te zoeken – er zijn heerlijke pareltjes te vinden! Ga ze ontdekken tijdens de Open Camping Dag op 6 april 2024!

Kamperen in de provincie Utrecht

Er zijn talloze campings in Nederland, in allerlei soorten en maten. We zien duidelijk in welke gebieden er minder ruimte is dan elders:  de provincies Utrecht, Noord- en Zuid-Holland hebben veel minder campings dan bijvoorbeeld Gelderland, Overijssel en Noord- Brabant.

Dat neemt niet weg dat kamperen in de provincie Utrecht een prima plan is. Je zit er heerlijk centraal voor alle uitstapjes die je tijdens de vakantie wilt gaan maken. 

Bovendien heeft ook Utrecht prachtige stukken natuur om van te genieten tijdens jouw kampeervakantie. Wat dacht je van de Utrechtse Heuvelrug, fietsen langs de Hollandse IJssel en de Kaapse bossen in Doorn? Of wandelen op landgoed Haarzuilens?

Open Camping Dag 2024

Dagje Utrecht en dagje Amersfoort

Als je gaat kamperen in de provincie Utrecht wil je natuurlijk een bezoek brengen aan de gelijknamige hoofdstad. In de binnenstad van Utrecht is het heerlijk winkelen, genieten op de terrassen en smullen in de vele restaurants. Beklim de Domtoren en is het een dagje minder weer? Dan is het grote winkelcentrum Hoog Catharijne een uitkomst!

Ook Amersfoort is een bezoek waard als je even de stad in wilt tijdens jouw kampeervakantie in de provincie Utrecht. Shoppen, een drankje doen op één van de vele terrasjes of genieten in een restaurant, cultuur snuiven in een museum – Amersfoort heeft het allemaal.

Ga je liever naar een minder voor de hand liggende stad in Utrecht? Kijk dan zeker ook eens naar Veenendaal en Wijk bij Duurstede!

Amstelkade in Wilnis - Utrecht - Open Camping Dag

Kennismaken met campings in Utrecht

Tijdens de Open Camping Dag ben je van harte welkom bij alle deelnemende campings. Maak een rit door de provincie Utrecht en breng een bezoekje aan de campings die passen bij jouw vakantiewensen. Zo kun je ontdekken wat voor jou de ideale camping is en plan je direct jouw vakantie! 

De foto hiernaast is van camping Amstelkade in Wilnis.

Zwemmen, spelen & animatie of juist heerlijk rustig?

Op wat voor plek ga jij graag kamperen? Zoek je een camping met heerlijk veel faciliteiten voor de kinderen… met een zwembad, speeltuinen en een uitgebreid animatie programma… of wil je juist  vooral rust? De keuze aan campings is reuze, er is voor iedere kampeerwens wel een fijne vakantieplek te vinden. 

Er komen dagelijks nieuwe campings bij!

In het overzicht hierboven zie je de campings in de provincie Utrecht die op dit moment meedoen met de Open Camping Dag 2024. Hier komen dagelijks nieuwe campings bij – dus kijk vooral vlak vóór 6 april nog even welke campings hun deuren voor je openzetten om het campingseizoen samen te openen!

Leuke kampeerprijzen winnen!

Natuurlijk kun je op de bonnefooi bij campings langsgaan. Nog veel slimmer is als je ons laat weten dat je van plan bent op de Open Camping Dag op pad te gaan om kampeeradresjes te checken. Dan maak je namelijk kans op superleuke kampeerprijzen… van campingstoelen tot zelfs een gratis vakantie… wie weet heb je mazzel? Meld je meteen aan, je doet automatisch mee met jouw e-mailadres. Als je één van die prachtprijzen gewonnen hebt krijg je van ons bericht!

JA, IK GA CAMPINGS BEZOEKEN OP DE OPEN CAMPING DAG!

Naam

Campings in het echt bekijken voor je beslist

Het grote voordeel van een vakantie in eigen land is dat je de campings die je overweegt persoonlijk kunt bezoeken voordat je een plek boekt. Daarmee heb je een veel beter beeld van de sfeer en faciliteiten op de camping. 

De Open Camping Dag is dé gelegenheid om een rondje te doen langs verschillende campings van jouw lijstje. Tegelijk is het een gezellig dagje uit, met op elke camping wel iets leuks en/of lekkers speciaal voor deze opening van het kampeerseizoen!

Foto: Bos Park in Bilthoven

Bos Park Bilthoven - Utrecht - Open Camping Dag
Open Camping Dag - aanmelden

Kom je ook?

Meld je als bezoeker aan voor de Open Camping Dag!

Wil je op 5 april 2025 vrijblijvend rondkijken op campings en bij kampeerbedrijven in Nederland? Schrijf je in, dan houden we je op de hoogte en maak je kans op leuke prijzen!

Naam

partners van de open camping dag: